Ποιοί είμαστε...  

Αναρτήθηκε από: Ηλεκτρική Κομπανία
Κατηγορία:

Η Ηλεκτρική Κομπανία, που καμία σχέση δεν έχει με "ηλεκτρικά όργανα", άρχισε να σχηματίζεται σιγά σιγά το καλοκαίρι του 1995 από μερικούς εργαζόμενους στην ΔΕΗ. Η κοινή τους αγάπη για το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι έψαχνε να βρει διέξοδο μέσα από την καθημερινότητα και τον εργασιακό τους περιβάλλον. Έχοντας την γνώση των οργάνων, την αγάπη για την μουσική και το μεράκι, ρίξανε την ιδέα… «…να κάνουμε μια κομπανία, να παίζουμε και να τραγουδάμε βρε παιδιά!»
Μέχρι σήμερα αποτελεί τμήμα του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Προσωπικού Δ.Ε.Η.

Με μαέστρο τον Μάνθο Χουβαρδά στην ακουστική κιθάρα ή στο μπάσο, τον Γιώργο Χατζηδημητρίου στο μπουζούκι, τον Κώστα Καραδήμο στο μπαγλαμά και στο μπουζούκι, τον Σωτήρη Δραγούμη στο ακορδεόν και στο τραγούδι, Γιάννη Σαββίδη στην κλασική κιθάρα τον, τον Σωτήρη Νάιδο στο τουμπελέκι, στα κρουστά και στο τραγούδι και τέλος την Βέτα Καραμπουρνίδου και τον Γιάννη Πανώρια στο τραγούδι, έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές εκδηλώσεις με έντονο κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα.
Εκδηλώσεις όπως στην θεραπευτική κοινότητα Ιθάκη, στα ΚΕΑ μονάδα εκπαίδευσης ατόμων με νοητική υστέρηση, και σε θεραπευτικά ιδρύματα είναι σε πρώτη προτεραιότητα.
Είναι σε συνεργασία και με άλλους πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους της πόλης μας και σε όλη την Ελλάδα.

Έχει κάνει αφιέρωμα στους Μάνο Λοίζο, Μάρκο Βαμβακάρη. Τραγουδά αξέχαστες μελωδίες των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Χατζηχρήστο, Ξαρχάκο, Ζαμπέτα, … και άλλων συνθετών από το 1930 έως το 1970.

This entry was posted on Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008 at Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2008 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου